loader
Foto

„Opera e viaţa!”. Episodul 28 „Unora le place opera”, la TVR 1

 TVR1 

Renumitul tenor Ramón Gener a luat pulsul străzii pentru ultima dată şi a sondat publicul în privinţa preferinţelor sale în materie de muzică, operă. Inedita serie documentară  „Unora le place opera” a ajuns sâmbătă, 2 septembrie, la final.

 

Seria inedită în care renumitul tenor Ramón Gener, cu un entuziasm debordant aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public, pentru a arăta că nu este destinată elitelor, ci nouă tuturor, a ajuns sâmbătă, 2 septembrie, la ultimul episod. L-am urmărit la TVR 1, de la ora 15.30.

(w882)

(w882)

(w882)

„Este un episod în care, încă o dată, am ieșit în stradă pentru ca voi toți să ne spuneți dacă vă place muzica, dacă vă place opera și ce înseamnă muzica pentru voi”, spune Ramón Gener. În urma tuturor răspunsurilor primite, vedem că, așa cum a spus Nietzsche, nu numai că este imposibil să trăiești fără muzică, ci şi că opera, muzica și arta sunt pentru totdeauna și pentru toată lumea, și nu doar pentru câţiva, puțini, aleși.

(w882)

(w882)

(w882)

Şi asta pentru că toți suntem capabili să simțim și să fim emoționați, așa cum vom vedea într-o secvență finală surprinzătoare și captivantă, înregistrată pe scena Gran Teatre del Liceu din Barcelona, alături de toți cei care au ajutat pe tot parcursul spectacolului.

(w882)

(w882)

(w882)

Despre seria „Unora le place opera”, difuzată de TVR 1

Sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 1, renumitul tenor Ramón Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public. Cu siguranţă, cei care au privit acest documentar s-au îndrăgostit iremediabil de operă. Divertisment plin de inovaţie ar putea fi definit acest format care ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie! Seria documentară „Unora le place opera” (THIS IS OPERA, Spania-Germania, 2015) îmbarcă telespectatorii într-o călătorie de descoperire a secretelor din spatele fiecărei opere celebre. Celor care vor urmări documentarul în 30 de episoade le sunt oferite instrumentele pentru a se bucura de muzică într-un mod original.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Este emoţie pură, încântarea de a cunoaşte starea fiecărui compozitor, pasiunea fiecărei poveşti universale şi unice în acelaşi timp!

 

#TVRfilm