loader

Documentare Logo

„Traviata”, una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse vreodată

Cu această operă, Verdi a surprins esența unei epoci, a unui oraș și a unei societăți. „Traviata” este un imn închinat vieții, iar povestea ei a fost relatată în episodul 10 „Unora le place opera”. La TVR 1, sâmbătă, de la ora 15.30.

Un documentar fascinant despre Fellini, în 26 martie, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor documentarul „Fellini și spiritele” („Fellini degli spiriti”), realizat de Anselma Dell’Olio în 2020, la 100 de ani de la nașterea celebrului regizor italian. Documentarul va fi difuzat în 26 martie, de la ora 22.00.

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR 1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR 1 și online pe TVR+, ați urmărit documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - Franţa-Japonia-Belgia, 2019)”.

„Tosca”, o tulburătoare poveste de dragoste în stil italian

Episodul 9 al seriei documentare „Unora le place opera” ne-a plimbat prin decorul fascinant al Cetăţii Eterne, Roma. Am urmărit episodul la TVR 1, sâmbătă, 18 martie, de la ora 15.30.

Anonima „General Magic”... cea mai influentă companie din Silicon Valley | VIDEO

Seara de documentar la TVR 1 ne-a adus povestea incredibilă a „supereroilor” care au creat tehnologia de azi. Joi, 16 martie, ora 21.00, la TVR 1.

„Televiziunea mea”, cu Richard Constantinescu | VIDEO

Miercuri, 15 martie, de la ora 12.00, la TVR Iași  a fost difuzat documentarul unei călătorii interioare, cu popasuri meditative și căutări transformatoare.

Epidemia de pandemii, un documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 9 martie, de la ora 21.00, la TVR1 s-a difuzat documentarul „Epidemia de pandemii (LA FABRIQUE DES PANDEMIES”, 2022). Cu Juliette Binoche.

„Inelul Nibelungilor”, o poveste de neuitat despre putere și iubire

În episodul 8 al seriei documentare „Unora le place opera” am descoperit una dintre cele mai ample compoziții muzicale din istorie: „Inelul Nibelungilor”, de Richard Wagner. La TVR 1, sâmbătă, 11 martie, de la ora 14.30.

Ameninţaţi de valuri – un documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 2 martie, de la ora 21.00, TVR 1 a prezentat documentarul „Ameninţaţi de valuri (Quand la mer menace les villes, Franța, 2022)”.

„Bel canto”, preferatul iubitorilor de operă

În episodul de sâmbătă, 4 martie, am descoperit cum reuşeşte bel canto să trezească atât de multe emoții și de ce este preferatul iubitorilor de operă. Episodul 7 al seriei „Unora le place opera” - la TVR 1, sâmbătă, 4 martie, de la 14.30.