loader

RECOMANDĂRI Logo

„Clanul Kennedy: după Camelot” şi „În numele legii”, seriale noi la TVR

Primăvara aceasta, TVR a pregătit telespectatorilor seriale în premieră, cu acţiune din plin şi subiecte dramatice care au influenţat istoria. „Clanul Kennedy: dupa Camelot”, la TVR 1 şi „În numele legii”, la TVR 2, sunt momente perfecte de relaxare.

„Traviata”, una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse vreodată

Cu această operă, Verdi a surprins esența unei epoci, a unui oraș și a unei societăți. „Traviata” este un imn închinat vieții, iar povestea ei a fost relatată în episodul 10 „Unora le place opera”. La TVR 1, sâmbătă, de la ora 15.30.

Sâmbătă 25 martie, de la ora 21.00,  vedem „Se rezolvă, amigo (Si puro fare... amigo - Italia, Franţa, Spania, 1972)”, o comedie western regizată de Maurizio Lucidi şi în care Bud Spencer îi are ca parteneri pe Jack Palance şi Renato Cestie.

În căutarea adevărului - „Rashômon”, filmul lui Akira Kurosawa, la TVR Cultural

Între 27 martie și 2 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să vizioneze filmele lui Cristi Puiu, precum și emoționantul „Noro” și drama „Rashomon”, din 1950, în regia renumitului Akira Kurosawa.

Un documentar fascinant despre Fellini, în 26 martie, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor documentarul „Fellini și spiritele” („Fellini degli spiriti”), realizat de Anselma Dell’Olio în 2020, la 100 de ani de la nașterea celebrului regizor italian. Documentarul va fi difuzat în 26 martie, de la ora 22.00.

Încă un clasic marca Fellini, „Giulietta degli spiriti”, sâmbătă, la TVR Cultural

În săptămâna 20-26 martie, TVR Cultural le aduce telespectatorilor dramele „Jocul vieții și al morții” (1989), „Zodia Fecioarei (1966) și „Giulietta și spiritele” (1965).

Apreciatele filme de animație „Strada Speranței” și „Miriam”, la TVR Cultural

În 25 martie, TVR Cultural difuzează, pentru tinerii telespectatori, două filme de animație românești: „Strada Speranței” (2016) și „Miriam” (2021), ambele legate de numele lui Radu Nicolae, cunoscut pentru rolul său din serialul de aventuri pentru copii „Racheta Albă”, produs în anii '80 la Televiziunea Română.

Seria documentară „Călător în Orient”, din 27 martie, la TVR Cultural

TVR Cultural redifuzează, din 27 martie, de la ora 18.00, seria documentară „Călător în Orient”, semnată de Sandrino Gavriloaia. Telespectatorii sunt invitați să redescopere Orientul cu străvechile sale povești și edificii, multe dintre ele pierdute pentru totodeauna.

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR 1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR 1 și online pe TVR+, ați urmărit documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - Franţa-Japonia-Belgia, 2019)”.

Filmele lui Cristi Puiu, programate la TVR pe 1 și 2 aprilie

La TVR Internațional, TVR Cultural și pe TVR+ pot fi urmărite mai multe filme ale regizorului Cristi Puiu, sâmbătă, 1 aprilie, și duminică, 2 aprilie.