loader
Foto

Documentarul încântător al lui Charley Ottley despre „Dunărea sălbatică”, la TVR 1

 TVR1 

Am văzut ce a surprins camera lui Charlie Ottley în sălbatica noastră Deltă în documentarul „Dunărea sălbatică”. Celebrul producător de documentare tv l-a filmat în 2021, în Delta Dunării, în toate cele patru anotimpuri. TVR 1 a difuzat filmul joi, 24 august, de la ora 21.00.

 

„Veţi trăi experienţa Deltei aşa cum nu aţi mai făcut-o vreodată!”, ne-a promis Clarley Ottley, cunoscutul producător şi realizator de documentare englez îndrăgostit de România. Întotdeauna ne bucurăm să urmărim un documentar despre paradisul Deltei Dunării... iar atunci când Charley Ottley, jurnalistul englez care a produs mai multe serii documentare despre România, este realizatorul unui astfel de film nu putem să ne aşteptăm decât la o nouă perspectivă, proaspătă, nealterată: aceea a unui străin care ne arată atât lucrurile minunate descoperite în ţara noastră, cât şi recomandări pentru prezervarea şi păstrarea cât mai mult timp a bogăţiilor naturale de la noi.

(w882)

Realizatorul şi prezentatorul Charlie Ottley ne-a adus la TVR 1 un film încântător: produs în 2021, filmul „Dunărea sălbatică” (Wild Danube) surprinde Delta Dunării, un Amazon al Europei cu o suprafaţă de peste 4.000 kilometri pătraţi, în cele patru anotimpuri şi prezintă rezervaţia atât cu biodiversitatea ei, cât şi cu problemele cu care se confruntă comunităţile.

(w882)

„Ideea a fost să filmăm, în 4 anotimpuri, viața în Delta Dunării. Să observăm oamenii care trăiesc aici, tradițiile și costumele lor, diferitele culturi ale minorităților care locuiesc în deltă și să le arătăm lumii întregi. Acesta e un loc special și cred că este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa și chiar din lume.

(w882)

(w882)

Mulți europeni nu știu că este o opțiune reală pentru ei să vină aici și să petreacă o săptămână într-un mod plăcut, să se plimbe pe aceste minunate căi navigabile, pe canalele din deltă, să ajungă la lacuri și să admire stufărișul, nuferii și viața păsărilor din natură”, a declarat pentru Discover Dobrogea, britanicul Charlie Ottley, la lansarea documentarului în anul 2021.

(w882)

A fost nevoie de an întreg de filmări și peste 15.000 de cadre surprinse, dar rezultatul este un film documentar încântător, prin care Charlie Ottley promovează „raiul” de la capătul României, pe care autorul consideră că ar trebui să-l descopere cât mai mulți turiști străini.

(w882)

Documentarul „Dunărea sălbatică” prezintă atracțiile din Dobrogea de Nord până în inima Deltei Dunării şi surprinde, pe lângă viața sălbatică din inima deltei, şi principalele atracții turistice, patrimoniul cultural din județul Tulcea și obiceiurile localnicilor.

(w882)

Documentarul lui Charley Ottley aduce şi un omagiu celui care a fost sufletul Deltei Dunării, cel mai mare canoist român, omul care a promovat delta cel mai mult, Ivan Patzaichin, astfel că la finalul documntarului apare scris „în memoria lui Ivan Patzaichin”.

 

#TVRfilm