loader
Foto

"Zestrea" și "Cine mă strigă" la Duminica Filmului Românesc

 TVR2 

Duminică, 21 iulie, TVR 2 vă invită să urmăriți două producții regizate de Letiția Popa cu mari actori în distribuție precum: Victor Rebengiuc, Margareta Pogonat și Tora Vasilescu.

 

Ora 13.00 a zilei de duminică, 21 iulie, aduce în casele dumneavoastră filmul românesc "Zestrea" (România, 1972).

Din distribuția dramei fac parte: Victor Rebengiuc, Sanda Toma și Margareta Pogonat.

Inginerul Doru Şerban este chemat la procuratură în legătură cu modul ilicit în care soţia lui, Lola, câştigă bani. El susţine declaraţiile false ale soţiei lui, fără să cunoască de fapt adevărul. În aceste momente de cumpănă apare Livia, iubita din tinereţe a lui Doru, care va lupta pentru a dovedi nevinovăţia bărbatului.

(w882) Tora Vasil

Seara, de la ora 20.00, puteți urmări drama "Cine mă strigă" (România, 1979) cu Mărioara Sterian, Dinu Manolache, Tora Vasilescu și Tatiana Iekel în distribuție.

Ina, o tânără de 19 ani acuzată de "comportament imoral", este trimisă la "reeducare" pe un şantier, unde se împrieteneşte cu alte două femei mai mature, învaţă să se integreze într-o comunitate şi să-şi găsească propriul drum.

"Regizoarea depăşeşte motivarea conformistă, formarea omului nou pe şantierul socialist, prin notaţii marginale realist-umoristice." (Tudor Caranfil).

***

Bucurați-vă de filme românești la TVR 2!

***

Sursă foto: imdb.com

 

#TVRfilm