loader
Foto

„Viaţa trebuie să meargă mai departe” - opera „Paiațe”, de Leoncavallo

 TVR1 

Aceasta ar putea fi opera perfectă pentru a te prinde în mrejele sale sau pentru a-l face până și pe cel mai mare sceptic să se îndrăgostească de ea. Seria inedită în care renumitul tenor Ramon Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public a continuat la TVR1. Povestea operei „Paiațe”, în episodul 18 „Unora le place opera”.

 

Viața este un mare teatru; iar teatrul este o reflectare a vieții reale. Aceasta ar putea fi doar opera perfectă pentru a te prinde în mrejele sale și pentru a-l face până și pe cel mai mare sceptic să se îndrăgostească de ea. O operă în care ficțiunea și realitatea se confundă și nimic nu este așa cum ar putea părea. Dragostea, indiferența, gelozia, ura și moartea, toate pot fi găsite în această operă, la fel ca în viața reală. Urmărim povestea operei „Paiațe”, în episodul 18 „Unora le place opera”, sâmbătă, de la 15.30, la TVR 1.

(w882)

(w882)

În acest al 18-lea episod, vom petrece două zile cu membrii Circului Raluy și vom afla mai multe despre lumea lor complicată, dar fascinantă. Cu unii dintre ei, Ramón Gener va vorbi despre gelozie și dragoste, subiectele principale din această operă a lui Ruggero Leoncavallo.

(w882)

(w882)

(w882)

„Paiațe” aparține unei mișcări artistice cunoscute sub numele de verism, care își propune să reflecte realitatea sau adevărul. Leoncavallo nu a fost un compozitor celebru, așa că nu i-a fost ușor să-și pună opera în scenă. Cu toate acestea, cu ajutorul unui celebru bariton francez (pentru care a scris cunoscutul prolog), a reușit. Odată interpretată, „Paiațe” a devenit imediat un succes uriaș.

(w882)

Dar nu totul în acest episod este dramă și tragedie: râsul poate fi o supapă excelentă de eliberare și avem nevoie de el pentru a face față adversității în viață. Vizităm PallaPupas, un grup de clovni care îi ajută pe copiii internați în spitale să treacă, prin umor, peste o parte din durerea lor. Îi vom vedea în acțiune și, alături de Ramón Gener, vom descoperi puțin despre tipul lor unic și distractiv de terapie.

(w882)

Totul în „Paiațe” capătă propriul sens. Iar mesajul principal al lui Leoncavallo este că, în pofida tuturor problemelor, viaţa trebuie să meargă mai departe.

(w882)

(w882)

În fiecare sâmbătă, ora 15.30, la TVR 1, renumitul tenor Ramón Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public, pentru a arăta că nu e destinată elitelor, ci nouă, tuturor.

(w882)

Cu siguranţă, cei care vor privi acest documentar se vor îndrăgosti iremediabil de operă. Divertisment plin de inovaţie ar putea fi definit acest format care ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie! Seria documentară „Unora le place opera” (THIS IS OPERA, Spania-Germania, 2015) îmbarcă telespectatorii într-o călătorie de descoperire a secretelor din spatele fiecărei opere celebre. Celor care vor urmări documentarul în 30 de episoade le sunt oferite instrumentele pentru a se bucura de muzică într-un mod original. Este emoţie pură, încântarea de a cunoaşte starea fiecărui compozitor, pasiunea fiecărei poveşti universale şi unice în acelaşi timp! Urmărim seria documentară „Unora le place opera” la TVR 1, sâmbăta, de la 15.30.

 

 

 

#TVRfilm