loader
Foto

Galerie foto

Ultimul episod al miniseriei „Război şi pace”, la TVR 1

  TVR.RO  

Peste tot domneşte haosul, pe măsură ce Napoleon intră în Moscova, iar Rostovii se grăbesc să părăsească orașul. Povestea palpitantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” a ajuns la final, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 21:00, la TVR 1.

 

„Miniseria „Război şi pace” ajunge sâmbătă, 13 iulie, la ultimul episod. Îl urmărim de la ora 21.00, la TVR 1:

(w882)

(w882)

Napoleon trece granița și îşi îndreaptă armata spre Moscova, ceea ce îi provoacă o mare indignare împăratului rus. În calea lui se află moșia prințului Bolkonsky - dar bătrânul prinț nu este dispus să-i lase pe francezi să treacă fără luptă. Marya este terifiată să ajungă în situaţia de a fi într-un pericol teribil. Nikolai, între timp, este staționat departe de acțiune, dar are o șansă la glorie atunci când se întâlnește cu un străin în dificultate.

(w882)

Andrei află de trădarea Natașei. Nu o poate ierta și se hotărăște să se răzbune pe rivalul său. Când Natasha se îmbolnăvește, lui Pierre i se permite să aibă grijă de ea. E cât se poate de sobru şi se străduiește să-și țină sub control sentimentele. Nesigur de locul său în lume, el alege să i se alăture lui Andrei chiar înaintea bătăliei. Pe măsură ce cele două mari armate se adună, Pierre este aruncat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, pentru a salva Moscova și Rusia.

(w882)

Peste tot domneşte haosul pe măsură ce Napoleon intră în Moscova, iar Rostovii se grăbesc să părăsească orașul. În timp se grăbeşte să plece, Natasha află cu uimire identitatea unuia dintre tovarășii ei de călătorie și descoperă că, în sfârșit, are șansa de a-și repara greşeala. Sonya, între timp, e presată de contesă să facă un mare sacrificiu pentru familia ei.

(w882)

(w882)

Pe jumătate devastat de experiența trăită în luptă, Pierre își propune să pună capăt atacului lui Napoleon o dată pentru totdeauna, dar este luat prizonier. Iarna aspră îşi arată colţii, iar el este martor la orori și acte de bunătate care îi schimbă pentru totdeauna viziunea asupra vieții.

(w882)

(w882)

TVR 1 difuzează în premieră drama „Război şi pace (WAR AND PEACE” – Regatul Unit, 2016), ecranizare a romanului omonim de Lev Tolstoi, în regia lui Tom Harper, pe un scenariu semnat de Andrew Davies. Cu actorii Paul Dano, James Norton, Lily James, Greta Scacchi, Adrian Edmondson ne întâlnim sâmbăta, ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

La mai bine de 40 de ani de la dramatizarea epică, în 20 de episoade, cu Anthony Hopkins în rol principal, BBC revine la „Război și pace”, impresionantul volum al lui Lev Tolstoi, într-o nouă adaptare, a scenaristului Andrew Davies, cel care a scris şi pentru „Mândrie şi prejudecată”.

(w882)

(w882)

„Război şi pace” e una dintre cele mai iubite – și cele mai lungi – lucrări ale literaturii mondiale, iar noua versiune BBC cuprinde patru părți, fiind mai scurtă decât precedenta ediţie, cea din 1972. Ecranizarea din 2016 a primit Premiul BAFTA TV pentru scenografie şi are mai multe nominalizări la premii internaţionale, inclusiv una la premiul Emmy pentru coloana sonoră.

(w882)

În Rusia anului 1805, Pierre Bezuhov, Nataşa Rostova şi Andrei Bolkonski, trei tineri din elita nobiliară a Sankt-Petersburgului, sunt animaţi de visuri, ambiţii şi dorinţa de a-şi depăşi statutul social primit de-a gata. Pierre, blând şi idealist, fiul nelegitim al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din imperiul rus, visează să schimbe lumea în bine. Chipeşul şi galantul Andrei, frustrat de superficialitatea propriei existenţe, îşi caută cu îndârjire un scop important. Nataşa, frumoasă, elegantă şi plină de viaţă, visează la iubirea adevărată. În timp ce armatele lui Napoleon se apropie tot mai mult de graniţele Rusiei, Pierre, Andrei şi Nataşa sunt prinşi în vâltoarea care le va schimba definitiv destinele şi lumea pe care o cunoşteau.

 

 

#TVRfilm