loader
Foto

Galerie foto

Seria documentară „Artiștii și dragostea”, din 1 martie, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

Din 1 martie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să cunoască marile povești de iubire ale artiștilor și modul în care acestea s-au reflectat în creațiile lor, în seria documentară „L'amour à l'oeuvre”. Serie difuzată de luni până vineri, de la ora 20.30.

 

Dragostea este un pretext pentru a nara despre viețile artiștilor, pentru a povesti despre nevrozele și narcisismul lor și pentru a-i confrunta cu alter ego-ul lor. Povestea fiecăruia dintre cuplurile prezentate în această serie documentară răspunde la aceeași întrebare: este dragostea compatibilă cu creația?

Pot artiștii să se dezvăluie prin pasiunea lor? Aduce dragostea o nouă energie în actul creator?”, potrivit sinopsisului documentarului „L'amour à l'oeuvre” („Artiștii și dragostea”, Franța, 2019), regizat de Stephanie Colaux și Delphine Deloget.

Între poveștile de dragoste prezentate în documentar, se numără: Jeanne Hébuterne și Amedeo Modigliani, Gerda Taro și Robert Capa,  Lee Miller și Man Ray, Paula Becker și Otto Modersohn, Georgia O'Keeffe și Alfred Stieglitz, Emilie Flöge și Gustav Klimt, Claude Cahun și Marcel Moore, Frida Kahlo și Diego Rivera, Gabriele Münter și Vassily Kandinsky.

În primul episod al seriei, difuzat în 1 martie, de la ora 20.30, telespectatorii au aflat despre povestea de dragoste dintre Jeanne Hébuterne și Amedeo Modigliani.

(w882) Dragostea

Între 1917 și 1920, la Paris și Nisa, pictorul Amedeo Modigliani și frumoasa lui muză, Jeanne Hébuterne, și-au trăit cei trei ani de pasiune mistuitoare.

Ea a devenit nemuritoare prin portretele pe care el i le-a făcut (și care vor ajunge faimoase după moartea lui Modigliani), dar a plătit cu viața pentru acei ani. Zeci de ani mai târziu, întreaga lume a descoperit că și Jeanne era o pictoriță talentată.

În al doilea episod, difuzat luni, 4 martie, de la ora 20:30, descoperim povestea ce i-a legat pe Lee Miller şi Man Ray.

El a fost pictor, cineast, dar mai ales unul dintre cei mai mari fotografi suprarealişti ai secolului al XX-lea. Ea era femeia fatală, de o frumuseţe rece, un manechin care a ţinut prima pagină a marilor reviste de modă.

Sursă imagini: imdb.com

 

#TVRfilm