loader
Foto

Filmul unui regizor-cascador despre odiseea unui evadat: „Până unde mă vor duce picioarele"

  TVR.RO  

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 20.00, ați putut urmări pe TVR2 și TVR+ „Până unde mă vor duce picioarele" (So weit die fusse tragen – Germania, 2001), în regia lui Hardy Martins - actor, cascador și regizor de film.

 

Drama este o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Josef Martin Bauer, bazat pe povestea adevărată a lui Cornelius Rost. Filmată în urmă cu peste două decenii, această producție de acțiune este a doua ecranizare a romanului lui Bauer. „Până unde mă vor duce picioarele" a fost în 1959 un serial de televiziune difuzat în șase episoade.

(w882) Pana unde

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, soldatul german Clemens Forell este luat prizonier de sovietici şi trimis într-un lagăr de muncă din Siberia. După patru ani chinuitori, Forell reuşeşte să evadeze şi încearcă să se întoarcă în Germania. O extraordinară odisee de-a lungul a 14.000 de kilometri, în care soldatul înfruntă natura aspră, fiare sălbatice şi oameni. Între lupi și populații indigene asiatice, eroul nostru este împins de un singur gând: să ajungă înapoi acasă. El se reunește cu familia de Crăciun și tot de Crăciun, în 2001, filmul a avut premiera în Germania.

Actorii din această producție sunt Bernhard Bettermann, Irina Pantaeva, Iris Bohm, Anatoli Koteniov, Michael Mendl, Vladimir Korpus.

Hardy Martins are o bogată carieră de cascador, dar a semnat și regia a două filme de lungmetraj despre al Doilea Război Mondial. A debutat în 1998 cu filmul „Cascadeur", iar al doilea lungmetraj realizat este filmul pe care vi-l propunem pe TVR2 și TVR+.

(w882) Pana unde

La Festivalul Internațional de Film de la Milano, „Până unde mă vor duce picioarele" a câștigat premiul pentru cea mai bună scenografie. Secvențele au fost turnate în Siberia și Uzbekistan. Dialogurile sunt în limbile rusă, germană, farsi și chukchi, limbă vorbită în extremitatea estică a Siberiei.

Surse: Program TVR, imdb.com, variety.com

Credit foto: imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

 

#TVRfilm