loader
Foto

O operă plină de magie și poezie: „Madama Butterfly”, în episodul 27 „Unora le place opera”, la TVR 1

 TVR1 

Este expresia prin excelență a iubirii necondiționate! Seria documentară inedită „Unora le place opera” a ajuns sâmbătă, 26 august, la episodul 27, când am descoperit celebra operă a lui Puccini - „Madama Butterfly”.

 

Sâmbătă, 26 august, de la ora 15.30, la TVR 1 ne-am delectat cu una dintre celebrele opere ale lui Puccini și una dintre cele mai populare opere din lume! În episodul 27 al seriei documentare „Unora le place opera”, am descoperit „Madama Butterfly”, o operă plină de magie şi poezie, căci „Madama Butterfly” este o poveste despre speranţă, dor, dragoste necondiţionată, dar şi despre problemele care apar la întâlnirea dintre două civilizaţii. Cu acelaşi entuziasm debordant, renumitul tenor Ramón Gener continuă să aducă lumea operei aproape de toate categoriile de public şi ne arată că nu este destinată elitelor, ci nouă tuturor.

(w882)

(w882)

(w882)

Cu ajutorul sopranei japoneze Miki Mori, am privit către cele mai profunde dorințe, visuri și griji ale personajului principal. Soprana Miki Mori ne-a captivat cu vocea ei, dar ne-a şi contrariat pe alocuri cu descrierile ei despre ceremonia rituală de sinucidere cunoscută sub numele de harakiri.

(w882)

De asemenea, Ramón Gener a stat de vorbă cu dirijorul Daniele Callegari pentru a afla mai multe despre Puccini și muzica sa uluitoare, precum și despre motivele succesului său, Puccini fiind unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din istoria operei.

(w882)

(w882)

Tot sâmbătă am vizitat o plantație de cireși în plină floare și am descoperit mai multe despre simbolismul acestui copac în cultura japoneză, în general și în „Madama Butterfly”, în special.

(w882)

(w882)

(w882)

Acest episod al seriei „Unora le place opera” a încurajat pe toți cei care rămân fideli visurilor lor: „Madama Butterfly” este expresia prin excelență a iubirii necondiționate – iubire care rămâne puternică indiferent de circumstanțe. O operă plină de magie și poezie.

(w882)

Despre „Madama Butterfly”, de Giacom Puccini

„Madama Butterfly” este una dintre cele mai durabile povești de dragoste neîmpărtășită ale operei. Partitura emoționantă a lui Puccini urmează povestea tragică a lui Cio-Cio-San, o tânără japoneză care se îndrăgostește de ofițerul american de nave Pinkerton, cu consecințe devastatoare.

(w882)

„Madama Butterfly” sau „Cio-Cio-San” a fost compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și pe o piesă de David Belasco).

Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Premiera operei a avut loc la Scala din Milano, pe data de 17 februarie 1904.

(w882)

Despre seria „Unora le place opera”, difuzată de TVR 1

Sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 1, renumitul tenor Ramón Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public. Cu siguranţă, cei care vor privi acest documentar se vor îndrăgosti iremediabil de operă. Divertisment plin de inovaţie ar putea fi definit acest format care ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie! Seria documentară „Unora le place opera” (THIS IS OPERA, Spania-Germania, 2015) îmbarcă telespectatorii într-o călătorie de descoperire a secretelor din spatele fiecărei opere celebre. Celor care vor urmări documentarul în 30 de episoade le sunt oferite instrumentele pentru a se bucura de muzică într-un mod original. Este emoţie pură, încântarea de a cunoaşte starea fiecărui compozitor, pasiunea fiecărei poveşti universale şi unice în acelaşi timp!

 

 

 

#TVRfilm