loader
Foto

Galerie foto

N-a fost să fie o idilă, dar au rămas prieteni buni de 40 de ani. Kathleen Turner şi Michael Douglas, împreună în „Giuvaerul Nilului”, la TVR 1

 TVR1 

Filmele săptămânii 20-26 noiembrie ne oferă din nou întâlniri cu mari actori ai cinematografiei mondiale: Sophia Loren şi Vittorio de Sica în „Scandal la Sorrento”, Francois Cluzet şi Omar Sy în „Invincibilii”, Michael Douglas, Kathleen Turner şi Danny DeVito în „Giuvaerul Nilului”.

 

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR 1. Iar Vittorio de Sica i-a fost din nou partener de joc Sophiei Loren, într-o comedie romantică ce a trecut proba timpului: „Scandal la Sorrento” (PANE, AMORE E... – Italia, 1955), în regia lui Dino Risi.

Filmul s-a difuzat pe 21 noiembrie, ca de obicei, la ora 21.00, având în preambul recenzia bine documentată a lui Radu F. Alexandru.

(w882)

Comandantul de poliţie Antonio Carotenuto se întoarce în oraşul său natal, Sorrento, pentru a se ocupa de brigada locală de pompieri. În casa lui locuieşte acum Sofia, o tânără şi frumoasă vânzătoare de peşte, care refuză să se mute, iar poliţistul cedează repede în faţa farmecelor ei. Sofia ajunge chiar să accepte propunerea lui de căsătorie, doar ca să-l facă gelos pe bărbatul de care este cu adevărat îndrăgostită, pescarul Nicolino. Dar aventura amoroasă se încheie cu bine pentru toată lumea, iar poliţistul se va consola în braţele unei alte frumoase napolitane...

(w882)

Premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), precum şi nominalizări la premiile Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin recomandă filmul pe care TVR 1 l-a propus pentru seara de miercuri, 22 noiembrie. Am urmărit, aşadar, de la ora 21.00, „Invincibilii” (LES INTOUCHABLES – Franţa, 2011), cu Francois Cluzet, Omar Sy şi Audrey Fleurot, în regia lui Olivier Nakache şi Eric Toledano.

(w882) i

Comedia, bazată pe o poveste reală, ne aduce în atenţie povestea lui Philippe, milionar parizian cu vilă de lux şi gusturi rafinate, care are nevoie de un ajutor la domiciliu după ce a rămas complet paralizat în urma unui accident cu parapanta. Dintr-un impuls pe care nimeni din jurul său nu-l înţelege, el alege candidatul – aparent – cel mai puţin potrivit: Driss, un tânăr de culoare, proaspăt ieşit din puşcărie, care abia aşteaptă să fie concediat ca să-şi încaseze ajutorul social. Driss n-are nici experienţă, nici maniere, dar are forţă, curaj şi un umor irezistibil, care înseninează imediat viaţa monotonă a lui Philippe. În scurt timp, aristocratul iubitor de operă şi „băiatul de cartier” cu glumiţe deocheate, doi oameni care n-au absolut nimic în comun, vor construi o relaţie emoţionantă de prietenie, bazată pe sinceritate şi încredere reciprocă.

(w882) i

Povestea de dragoste dintre scriitoarea Joan Wilder şi aventurierul Jack Colton continuă sâmbătă seară, în cel de-al doilea film ce îi are ca protagonişti pe Michael Douglas şi Kathleen Turner. Pe 25 noiembrie, de la ora 21.00, vedem la TVR 1 „Giuvaierul Nilului” (JEWEL OF THE NILE – SUA, 1985), în regia lui Lewis Teague. Danny DeVito aduce un plus de sare şi piper filmului de aventuri ce continuă povestea din „Idilă pentru o piatră preţioasă”.

(w882) devitto

Joan şi Jack trăiesc relaxaţi pe un iaht în sudul Franţei, dar Joan s-a cam săturat de viaţa nomadă şi simte că scânteia dintre ei începe să se stingă. Dornică de o nouă provocare, ea acceptă propunerea şeicului Omar, conducătorul unui stat din nordul Africii, să-i viziteze ţara şi să-i scrie biografia. Între timp, Jack plănuieşte o croazieră în Grecia, dar aflând că Joan a căzut într-o capcană periculoasă, porneşte pe urmele ei ca s-o salveze.

(w882) giuvaer

Într-un interviu acordat în 2021, Kathleen Turner mărturisea că filmările pentru cele două producţii au făcut-o să se îndrăgostească de Michael Douglas. Felul în care relaţionau şi flirturile de la platou i-au dat speranţe actriţei că va exista o relaţie între ei. Sosirea într-o zi la filmări a soţiei de atunci a lui Michael, Diandra Luker, a determinat-o, însă, să-şi reprime sentimentele şi speranţele de a fi împreună cu partenerul său de joc. Prietenia lor a continuat, însă, până în prezent, cei doi actori neferindu-se să vorbească public despre relaţia lor apropiată.

 

 

#TVRfilm