loader
Foto

Căderea, lupta și salvarea unui adolescent în filmul „Lumea lui Charlie", pe un scenariu autobiografic al fiului regizorului Rob Reiner

  TVR.RO  

Dependența de droguri și drumul spre vindecare, din experiența unuia dintre fiii regizorului Rob Reiner, au devenit subiectul scenariului din „Lumea lui Charlie" (Being Charlie – SUA, 2015). Filmul a fost programat pe TVR2 și TVR+ sâmbătă, 17 februarie, de la ora 22.00, în reluare duminică, 18 februarie, de la ora 04.15.

 

În această dramă, Charlie Mills, fiul în vârstă de 18 ani al unei familii influente din Los Angeles, refuză să-şi trateze dependenţa de droguri şi fuge din clinica în care era internat. Tatăl lui, un politician care candidează pentru postul de guvernator al Californiei, ar prefera să-l izoleze până după alegeri, aşa că Charlie ajunge într-un sanatoriu pentru adulţi, unde va fi nevoit să-şi înfrunte demonii şi să înceapă lungul drum către acceptarea de sine.

(w882) Charlie

Pe Rob Reiner îl știm ca regizor al filmelor Când Harry a cunoscut-o pe Sally (nominalizat la BAFTA pentru cel mai bun film și la Globul de Aur pentru cel mai bun regizor în 1990), Oameni de onoare (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film și la Globul de Aur pentru cel mai bun regizor în 1993) sau Ultimele dorințe (cu Jack Nicholson și Morgan Freeman, 2007).

(w882) Charlie

Unul dintre fiii regizorului, Nick, s-a luptat cu dependența de droguri și este coscenarist al acestei producții, alături de Matt Elisofon (care, la fel ca Nick, a scris doar acest scenariu). Nick Reiner a acordat revistei People un interviu în 2016. Acolo a mărturisit că a intrat pentru prima dată într-o clinică de reabilitare la vârsta de 15 ani. Au urmat 16 internări, iar la vârsta de 22 de ani, când se lăsase deja de 3 ani, a semnat scenariul acestui film regizat de tatăl lui.

(w882) Charlie

Am trăit pe stradă în Maine, în New Jersey, în  Texas. Am petrecut nopți și săptămâni întregi pe străzi. Nu a fost plăcut. Puteam să mor. E vorba despre noroc, dai cu zarul și speri să reușești”, povestea Nick în biroul tatălui lui, în Hollywood.

(w882) Charlie

Common, pe numele lui adevărat Lonnie Rashid Lynn Jr., este rapper și actor. A câștigat premiile Oscar, Grammy și Globul de Aur pentru cântecul Glory din filmul Selma (2015). A avut apariții episodice pitorești în sute de producții, dintre care Ocean's Eight, John Wick: Capitolul II sau Selma.

(w882) Charlie

Fratele mai mare al lui Nick Reiner, Jake Reiner, joacă în acest film un rol episodic.

Surse: program TVR, people.com, imdb.com

Credit foto: Defiant Pictures - via imdb.com

***

(w882) Charlie

Lumea lui Charlie (Being Charlie – SUA, 2015)

PREMIERĂ

Regia: Rob Reiner

Cu: Nick Robinson, Common, Cary Elwes, Morgan Saylor

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

 

#TVRfilm