loader
Foto

Iubire şi ambiţii politice, în noul serial coreean: „Împărăteasa Ki”, din 25 octombrie, la TVR 1 | VIDEO

 TVR1 

Telespectatorii TVR 1 îşi vor petrece după-amiezele în compania „Împărătesei Ki”, personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. Povestea „Împărătesei Ki” se vede de luni până vineri, ora 16.45.

 

„Am fost cu totul impresionată de un personaj atât de puternic şi activ”, a mărturisit actriţa Ha Ji-won, care o interpretează pe „Împărăteasa Ki”, în serialul cu acelaşi nume ce va fi difuzat în premieră de TVR 1.

Povestea „Împărătesei Ki” e la TVR 1, de luni până vineri, ora 16.45, din 25 octombrie. Noul serial coreean ia locul seriei „Furtună la palat”, ale cărei episoade finale se difuzează pe 23 şi 24 octombrie.

(w500)

„Îmi plac foarte mult poveştile istorice care se împletesc cu cele de dragoste”, a mai declarat Ha, în vârstă de 35 de ani la momentul lansării producţiei coreene, în 2013. De data aceasta, actriţa Ha Ji-won abordează un personaj al istoriei, real, dar căruia i s-au atribuit acţiuni şi trăsături imaginare. Este vorba despre viaţa unei native a Regatului Goryeo care ajunge, de la statutul de concubină, în Dinastia Yuan*, la cel de împărăteasă-consoartă. Acțiunea filmului aduce în prim plan atât iubirile tinerei, cât și ambițiile ei politice.

(w882)

Dramă istorică pe care telespectatorii o vor vedea la TVR 1 de luni până vineri, ora 16.45, este inspirată de viaţa împărătesei Ki, una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan.

La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo – vasal al Imperiului Mongol - micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama este ucisă sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte precum cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo.

(w882)

Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al Dinastiei Yuan.

(w882)

(w882)

Deși relațiile dintre personajele serialului au fost repovestite cinematografic, acesta se bazează pe figuri istorice reale. Împărăteasa Ki, care a sfidat sistemul puterii, a fost adesea numită, în paginile istoriei, drept manipulatoare și înfometată de putere. După ce a invadat Goryeo cu trupe Yuan, ea a fost etichetată drept trădătoare pentru că și-a invadat propria țară și rămâne un personaj cu pete în istorie.

(w882)

Serialul „Împărăteasa Ki” a obţinut audienţe excelente la momentul lansării sale, fiind pe primul loc pe intervalul său de difuzare, conform unui raport Taiwan ETTV. Potrivit aceluiaşi raport, serialul a fost numit drept cel mai bun program străin al anului 2014, devenind a doua dramă coreeană cu o astfel de performaţă, după „Giuvaerul palatului” (Jewel in the Palace, 2003). „Împărăteasa Ki” a primit recenzii pozitive şi pentru performanţele actoriceşti, cadrele captivante și scenele sale elaborat filmate.

*Dinastia Yuan (sau „Marele Stat Yuan”) a fost o dinastie imperială a Chinei condusă de mongoli și statul care i-a urmat Imperiului Mongol, după divizarea acestuia. A fost înființată de Kublai (Împăratul Shizu sau Setsen Han), al cincilea împărat-khagan al Imperiului Mongol din clanul Borjigin și s-a întins între anii 1271 și 1368. În istoria Chinei, dinastia Yuan a urmat dinastiei Song și a precedat dinastia Ming.

 

 

#TVRfilm