loader
Foto

Îşi părăseşte Irlanda natală şi familia. Eilis Lacey, interpretată de Saoirse Ronan, îşi încearcă norocul dincolo de Atlantic, în „Brooklyn”

  TVR.RO  

La New York, ea găseşte de lucru şi încearcă să se adapteze, dar dorul de casă o macină... Premiată cu BAFTA pentru cea mai bună actriţă, Saoirse Ronan ne aduce pe micul ecran „Brooklin”, povestea vieţii unei tinere irlandeze care imigrează în SUA. Urmărim „Brooklyn”, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Sâmbătă seară ne delectăm cu o premieră la TVR 1: filmul „Brooklyn”, coproducţie Regatul Unit, Irlanda, Canada, din 2015, în regia lui John Crowley, cu Saoirse Ronan, Emory Cohen, Julie Walters, Jim Broadbent. Producţia a fost nominalizată la premiile Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă (Saoirse Ronan) şi cel mai bun scenariu. Actriţa de origine irlandeză, născută la New York, Saoirse Ronan, a fost recompensată cu premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Brooklin”, care, de altfel, a adunat nu mai puţin de 38 de premii şi 161 de nominalizări - printre altele, la Globul de Aur şi Screen Actors Guild.

(w882)

(w882)

(w882)

Drama „Brooklyn” este ecranizarea romanului omonim de Colm Toibin. În anii 1950, atrasă de promisiunea unui viitor mai bun, tânăra Eilis Lacey îşi părăseşte Irlanda natală, mama şi sora, pentru a-şi încerca norocul dincolo de Atlantic. La New York, ea găseşte de lucru şi încearcă să se adapteze, dar dorul de casă o macină... Până când îl întâlneşte pe Tony, şi el imigrant, a cărui afecţiune o consolează şi îi oferă speranţă. Într-o zi, însă, o veste cumplită venită din Irlanda tulbură fericirea lui Eilis. Nevoită să se întoarcă acasă şi să petreacă o vreme acolo, ea va descoperi că sufletul îi este sfâşiat între două ţări... şi doi bărbaţi. Urmărim interesanta poveste sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Autorului irlandez Colm Tóibín i-a venit ideea pentru roman pornind de la o amintire din copilărie... Auzise o femeie vorbind despre mutarea fiicei ei din Enniscorthy la Brooklyn. În 2000, a prins într-o nuvelă această amintire. Ani mai târziu, a extins povestea, după ce a trăit în Statele Unite, unde a și predat cursuri de literatură, care i-au furnizat o nouă sursă de inspiraţie: „metoda lui Jane Austen de a examina o singură psihologie, aducând în prim plan o eroină introspectivă, sensibilă, precum şi unele personaje amuzante și ceva romantism”.

(w882)

Pentru a recrea atmosfera cartierului Brooklyn din New York, regizorul a filmat în Montreal, Québec, din motive de buget... Producătorilor le-ar fi fost imposibil să transforme Brooklyn-ul anului 2015 în ceea ce era Brooklyn-ul anilor 1950. Doar două zile de producție au fost petrecute în Brooklyn: una pentru a crea fotografiile exterioare a clădirilor emblematice și a doua, pentru a filma la Coney Island.

(w882)

(w882)

Vă mai spunem doar un lucru pentru a vă convinge să nu rataţi filmul „Brooklyn” - sâmbătă seară la TVR 1: mai multe recenzii l-au comparat pe Emory Cohen în acest film cu tânărul Marlon Brando. În realitate, Cohen şi-a construit personajul Tony Fiorello studiind diverse surse, printre care şi jocul actoricesc al lui Brando, precum și filmul „Hoți de biciclete” (1948).

(w882)

(w882)

(w882)

Două ţări, două mari iubiri, o inimă... O cunoaştem pe curajoasa şi sensibila irlandeză Eilis Lacey şi îi aflăm emoţionanta poveste de viaţă în premiera „Brooklyn”, pe 15 iunie, ora 21.00, la TVR 1.

 

#TVRfilm