loader
Foto

Galerie foto

În spatele uşilor închise. „Clanul Kennedy”, un serial în premieră la TVR1

 TVR1 

Istoria ne spune ce a realizat această familie, iar serialul „Clanul Kennedy” ne arată cine au fost membrii ei. Din 15 martie, ora 18.00, urmărim seria în opt episoade la TVR 1. | VIDEO

 

„Moare doar pe jumătate cel care lasă o imagine a sa în urmaşii săi”. Când filozoful Carlo Goldoni a oferit această viziune despre paternitate în urmă cu două sute de ani, nu şi-a imaginat că surprinde în treisprezece cuvinte întreaga viață și moștenirea lui Joseph P. Kennedy Sr., patriarhul celei mai proeminente dinastii politice din America secolului XX, un bărbat a cărui apetenţă pentru putere și influență i-a condus pe fiii săi în călătoria vieții lor, dar le-a adus şi sfârşitul.

(w882)

Cu 4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie – Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet), serialul „Clanul Kennedy” (THE KENNEDYS, SUA, 2011) ne spune povestea uneia dintre cele mai influente familii din lume, cu toate victoriile şi tragediile personale trăite pe scena publică: rivalităţi între fraţi, relaţii cu mafia, scandaluri cu droguri şi iubiri secrete.

Un lung şir de crize sociale şi politice marchează preşedinţia lui John Fitzgerald Kennedy (interpretat de actorul Greg Kinnear): mişcarea pentru drepturi civile, invazia din Golful Porcilor, criza rachetelor din Cuba, care a adus planeta în pragul războiului nuclear – culminând cu asasinarea preşedintelui şi a fratelui său, Robert Kennedy. Urmărim seria „Clanul Kennedy” în premieră la TVR 1 din 15 martie, de luni până vineri, de la ora 18.00.

(w882)

Au fost numiți familia regală a Americii. Iar asta le face, cât de cât, lor – și țării – dreptate. Cei cu sânge regal se nasc cu acest statut. Dar cei din familia Kennedy au fost asimilaţi acestui statut într-o manieră absolut americană: prin ambiție, muncă asiduă și, atunci când a fost nevoie, dorinţa de a lăsa regulile deoparte.

(w882)

Ca familie, erau adorați și detestați. Ca indivizi, membrii clanului Kennedy au fost foarte înzestrați, deși cu defecte monumentale. Au inspirat o generație și sunt etalonul de carismă la care sunt raportați politicienii. Dar în spatele ușilor închise, au trăit un amestec complex de loialitate și dragoste, resentimente și trădare, curaj și slăbiciuni.

(w882)

Seria „Clanul Kennedy” (THE KENNEDYS) este despre hotărârea obsesivă a unui tată de a-și vedea nerealizatele sale aspirații la putere puse în practică de fiii săi. Ne aduce povestea fiilor asupra cărora a căzut această responsabilitate – frați a căror moarte a dat mai departe povara următorului în linie. Şi de asemenea, spune povestea a trei soții care, în ciuda diferențelor uriaşe dintre ele, au trăit provocarea de a-şi duce viața în lumina reflectoarelor. Au permis privirea curioşilor în culisele căsătoriilor lor tensionate, dar şi-au găsit propria relevanță în umbra celebrilor lor soți.

(w882)

Cu rolurile principale în care îi regăsim pe nominalizații la Premiile Oscar - Greg Kinnear, în rolul lui John Kennedy și Tom Wilkinson, în rolul capului familiei Joe Sr.; câștigătorul premiului Emmy, Barry Pepper, în rolul lui Bobby și Katie Holmes, în rolul lui Jackie, serialul „Clanul Kennedy” portretizează aceste persoane publice în momentele lor private de fericire, disperare, intimitate, dar și înstrăinare.

Istoria ne spune ce au făcut, iar serialul „Clanul Kennedy” ne spune cine au fost de fapt membrii acestei familii a Americii.

(w882)

(w882)

Miniseria în opt episoade „Clanul Kennedy” (The Kennedys, SUA 2011) foloseşte evenimentele publice doar ca background pentru a ne spune povestea intimă a acestei familii simbol. Serialul este despre realizări epice și eșecuri personale, despre loialitate și dragoste, resentimente și trădare, despre oameni dotaţi cu mari calităţi și împovărați de mari defecte, despre succes de proporții biblice și tragedie demnă de greci.

(w500)

„Jackie Kennedy avea aceste valori în care credem noi, americanii, dar avea și acest simț al aventurii care te făcea să fii atent”, spunea Katie Holmes într-un interviu din 2017, despre regretata primă doamnă a Statelor Unite, pe care o interpretează în serial. „Era atât de grațioasă, chiar și atunci când era speriată sau tristă. Admir cu adevărat grija ei față de numele Kennedy, faţă de soțul ei și cât de mult și-a dorit ca urmaşii ei să fie cât mai cu picioarele pe pământ, normali și de succes pe cont propriu. Acestea sunt lucrurile pe care le iubesc la ea”, a detaliat ea. Poate şi de aceea, actriţa Katie Holmes a jucat rolul primei doamne a Americii de două ori, una - în serialul pe care telespectatorii îl vor vedea la TVR 1 din 15 martie, ora 18.00, dar şi într-o altă ecranizare din 2017.

 

 

 

#TVRfilm