loader
Foto

Galerie foto

„Pentru regină și țară”, o dramă „cu note sentimentale și cu un umor straniu”, în 9 iunie, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

Între 3 și 9 iunie, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor trei drame: „Povești de viață” (Canada, 2004), „Grindul Șacalilor” (România, 2021) și „Pentru regină și țară” (Irlanda-Franța, 2014).

 

Luni, 3 iunie, de la ora 22.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor drama canadiană „Povești de viață” („The life”, 2004), despre încercarea unor polițiști de a combate traficul de droguri. Regia peliculei este semnată de Lynne Stopkewich.

Polițiștii canadieni Arnie (Bruce Greenwood) şi Tony (Brian Markinson) încearcă să combată traficul de droguri într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Vancouver. Intervievând oamenii din cartier, care-şi spun propriile poveşti tulburătoare despre dependenţă şi sărăcie, cei doi se apucă să facă un film, în speranţa că mesajul lor de avertisment va reuşi să salveze vieţile celor mai tineri, potrivit sinopsisului.

(w882) The life

Sursă imagine: Rotten Tomatoes

****

Joi, 6 iunie, de la ora 22.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor „Grindul Șacalilor” (2021) „o comedie romantică, despre iubirea la vârsta a doua”, în regia lui Nap Toader, cu Gabriel Spahiu, Mihaela Sârbu și Dragoș Olaru.

(w882) Grindul Ș

Sursă foto: Aarc.ro

Scenariul este semnat de Nap Toader, Doina Ruști și Adriana Matcovschi.

„Toni (Gabriel Spahiu) și Simina (Mihaela Sârbu) sunt două suflete singuratice care se întâlnesc în călătorii. Căile lor se încrucișează într-o parcare de supermarket, unde se conectează și decid să-și continue călătoria împreună. Grindul Șacalilor este un film – poveste de dragoste, plasat în timpul unei călătorii făcute împreună de doi oameni singuri. Toni și Simina sunt singuri, ambii au peste 50 de ani.

Toni, cărând o barcă cu pânze, și Simina, pe bicicletă, se întâlnesc întâmplător într-o zonă pitorească a Munților Carpați. Aceștia decid să continue călătoria împreună, prin Delta Dunării.

Toni îl vizitează pe prietenul său, Oake (Dragoș Olaru), un pescar care locuiește într-un loc sălbatic, pe litoralul Mării Negre. Odată ajunși acolo, Toni și Simina se confruntă cu efectele depresiei lui Oake. Oake funcționează ca un tip de test de turnesol, arătându-le ca trebuie să se schimbe dacă vor să rămână împreună”, potrivit sinopsisului.

(w882) Grindul Ș

Sursă foto: Facebook „Grindul Șacalilor / Wetland of the Jackals”

****

Duminică, 9 iunie, de la ora 20.00, TVR Cultural le propune telespectatorilor drama „Pentru regină și țară” („Queen and Country”, o co-producție Irlanda-Franța, 2014), în regia lui John Boorman, cu Callum Turner, David Thewlis, Vanessa Kirby, Richard E. Grant. Trailer-ul, aici.

(w882) Queen and

Sursă foto: Rotten Tomatoes

În „Queen and Country”, Boorman urmărește destinul lui Bill Rohan, din filmul său „Hope and Glory” (1987). În primul film, Bill şi-a petrecut copilăria în Londra bombardată de armata germană. Acum, în anii '50, ajuns la vârsta de 19 ani, trebuie să se prezinte pentru serviciul militar obligatoriu și se pregătește pentru a participa la războiul din Coreea.

(w882) Queen and

Sursă foto: Rotten Tomatoes

În timpul instrucției, face cunoștință cu Percy, iar cei doi tineri încearcă să le opună rezistență militarilor care se ocupă de ei, în timp ce își caută iubirea prin oraș.

Dintre toți actorii care au jucat în primul film, cel din 1987, numai David Hayman și-a reluat rolul - cel al tatălui lui Bill.

„O dramă accesibilă, plăcută, cu note sentimentale și cu un umor straniu”, notează Peter Bradshaw, într-o cronică publicată în The Guardian.

(w882) Queen and

(w882) Queen and

Sursă foto: Rotten Tomatoes

 

#TVRfilm