loader
Foto

„Minunea de zece zile” (Franța, 1971), un „thriller teologic”, cu Anthony Perkins și Orson Welles, duminică, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural le-a adus telespectatorilor trei filme captivante: thrillerul „Vinovatul”, nominalizat la competiții importante de profil, și dramele „Femei obișnuite” și „Minunea de zece zile”.

 

Luni, 25 septembrie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat thrillerul „Vinovatul” („Den Skyldige”/ „The Guilty”, Danemarca, 2018), nominalizat la marele premiu al juriului, în cadrul Festivalului Sundance (2018) și la Premiile Academiei Europene de Film.

Regia peliculei este semnată de Gustav Moller, iar în rolurile principale se află Jakob Cedergren, Jessica Dinage și Omar Shargawi

Trailer-ul filmului, aici.

(w882) Vinovatul

Sursă foto: imdb.com

Asger Holm, operator la serviciul de urgenţă 112, răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, începe o disperată căutare a victimei şi a agresorului. Folosindu-se doar de telefon, Asger se aruncă într-o cursă contra cronometru pentru a salva femeia aflată în pericol, dar curând îşi dă seama că lucrurile nu sunt ceea ce par, potrivit sinopsisului.

(w882) Vinovatul

Sursă foto: imdb.com

Joi, 28 septembrie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat drama „Femei obișnuite” („Simple Women”, co-producție Italia-România, 2019), regizată de Chiara Malta. Din distribuție fac parte Jasmine Trinca, Elina Löwensohn, Francesco Acquaroli, Anna Malvica, Mirella Mazzeranghi, Betti Pedrazzi,Thomas Bradley, Michael Rodgers, Cosmina Olariu și Ozana Oancea.

Federica hotărăște să facă un film cu și despre actrița care o fascinează din copilărie - Elina Löwensohn („Miracolul din Tekir”). Lucrurile nu decurg, însă, atât de simplu precum și-ar dori, se arată în sinopsisul filmului, citat de revista Aarc.ro.

(w882) Femei obiÈ

Sursă foto: Aarc.ro/ Silvia Bavetta

„Ani de zile am fost convinsă că Elina Löwensohn e o actriță din America. O văzusem în filmele lui Hal Hartley. Nu eram o fană, dar știam cine e: Elina Löwensohn, actriță americană. Într-o bună zi ne-am cunoscut. Mi-a spus imediat că e româncă.

Ce mi-a spus ea a răsunat în capul meu ca un refren obsedant: «Nu sunt o actriță americană, nu sunt cine crezi tu că sunt».

Filmul «Simple Women» a început în acel moment. Am construit filmul în jurul întrebării: «Ce se află în spatele unei imagini?», explica regizoarea Chiara Malta, citată de Aarc.ro.

Filmul „Simple Women” reprezintă debutul în lungmetraj al Chiarei Malta.

Chiara Malta s-a născut la Roma, iar din 2002 locuiește la Paris. A absolvit studii de film, teatru și media și a participat la Ateliers Varan. Documentarul ei „Armando e la politica” (2008) a avut premiera în deschiderea festivalului de film de la Torino și a fost difuzat de ZDF și de Arte. A scris și regizat numeroase scurtmetraje, în care combină ficțiunea, animația și documentarul.

Puteți urmări trailer-ul filmului aici.

(w882) Femei obiÈ

Sursă foto: Aarc.ro/ Vlad Basca

Duminică, 1 octombrie, de la ora 20.00, TVR Cultural difuzează drama „Minunea de zece zile” („La décade prodigieuse” - Franța, 1971), în regia lui Claude Chabrol, cu Anthony Perkins, Michel Piccoli, Marlène Jobert și Orson Welles în rolurile principale.

„În acest film, Chabrol inaugurează un nou gen, thrillerul teologic. Charles (Perkins) se trezește dintr-un vis al Creației și își dă seama că are sânge pe mâini”, notează MUBI.

(w882) La decade

Sursă foto: imdb.com

Convins că e pe cale să-şi piardă minţile, el apelează la fostul său profesor din facultate, Paul Régis, pe care îl roagă să-l însoţească la casa de la ţară a tatălui său şi să-i analizeze comportamentul.

Pelicula se bazează pe romanul scris de Ellery Queen și a fost cea de-a patra colaborare a lui Welles și Perkins.

(w882) La decade

Sursă foto: imdb.com

(w882) La decade

Sursă foto: imdb.com

 

 

#TVRfilm