loader
Foto

Sieranevada

România, 2016

sâmbătă, 01 aprilie 2023
 TVR Cultural   ora 23:35

 

 

Regia: Cristi Puiu

Cu: Mimi Brănescu, Judith State, Dana Dogaru, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea

*6 premii Gopo, inclusiv premiile pentru regie şi cel mai bun film

*4 premii UCIN, inclusiv Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor

*Nominalizare la Palme d’Or – Festivalul de la Cannes 2016

*Premiile Gold Hugo (pentru cel mai bun film) şi Silver Hugo (pentru regie) – Festivalul de Film de la Chicago 2016

Dramă. La 40 de zile după moartea tatălui său, Lary, un doctor de 40 şi ceva de ani, se pregăteşte să meargă la reuniunea de familie prilejuită de comemorarea răposatului. Masa de parastas degenerează, însă, într-un conflict de proporţii între rude, în care fiecare aruncă în ceilalţi cu insulte şi acuzaţii.

Lary se vede pus în situaţia de a-şi regândi trecutul, de a-şi confrunta temerile şi de a-şi redefini rolul în propria-i familie.

Lansat la Festivalul de Film de la Cannes, în 2016, filmul lui Cristi Puiu s-a bucurat de aprecierea aproape unanimă a criticii internaţionale şi beneficiază de un scor pozitiv de invidiat – 92% - pe celebrul site Rotten Tomatoes.

„Ca şi capodopera regizorului din 2006, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Sieranevada” confirmă vitalitatea creativă a cinematografului românesc recent. (...) În „Sieranevada”, un simplu cadru cu interiorul sumbru al apartamentului închide în el cicatricele mereu prezente ale istoriei crude a unui popor, deşi personajele care respiră, vorbesc, râd şi se revoltă între acei pereţi sugerează promisiunea unui viitor încă nescris.” (Justin Chang - Los Angeles Times)

 

* Acest program este interzis copiilor sub 15 ani (15).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

#TVRfilm