loader
Foto

Şarada

CHARADE – SUA, 1963

marţi, 13 februarie 2024
 TVR1   ora 21:00

 

 

Regia Stanley Donen

Cu: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau

* Thriller, comedie. Într-o vacanţă la schi în Alpi, Regina Lampert, o tânără americană care locuieşte şi lucrează la Paris ca translator, întâlneşte un străin misterios şi chipeş, care se recomandă drept Peter Joshua. Întorcându-se la Paris, Regina descoperă că soţul ei, Charles, de care urma să divorţeze, a fost asasinat. Ameninţată de un trio de foşti amici ai lui Charles, tânăra află că acesta a participat demult la un furt de proporţii şi apoi a ascuns toţi banii, care ar putea fi chiar în posesia ei, sub o formă nebănuită. Ca din senin, apare misteriosul Peter Joshua, care vrea s-o ajute să găsească banii furaţi, iar Regina se trezeşte implicată într-o intrigă în care nimeni nu-şi dezvăluie adevărata identitate... nici măcar Peter.

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună melodie ("Charade")

*Două nominalizări la premiile Globul de Aur, pentru: cea mai bună actriţă într-un rol de comedie (Audrey Hepburn), cel mai bun actor într-un rol de comedie (Cary Grant)

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

 

 

#TVRfilm