loader
Foto

La Gomera

Noaptea albă a filmului românesc

sâmbătă, 06 aprilie 2024
 TVR Cultural   ora 22:00

 

 

2019

Regie: Corneliu Porumboiu

Distribuţie: Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Poliţist/thriller. „La Gomera”, al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, a fost filmat în România, Spania şi Singapore, în 2018, fiind prima producţie semnată de regizor care a fost filmată şi în afara ţării. Filmul spune povestea lui Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge în insula spaniolă La Gomera, pentru a învăţa „El Silbo”, un fluierat local folosit ca mijloc de comunicare la distanță între unii dintre locuitori. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

„La Gomera” a avut premiera la Festivalul de film de la Cannes, în 2019, şi a fost selecția României pentru Premiile Oscar din 2020, dar nu a fost nominalizat. A fost desemnat cel mai bun film de lungmetraj la Premiile Gopo 2020, unde a avut 13 nominalizări și a câștigat nouă trofee.

 

* Acest program este interzis copiilor sub 15 ani (15).

 

 

 

#TVRfilm