loader
Foto

A fost sau n-a fost?

Noaptea Albă a Filmului Românesc

duminică, 07 aprilie 2024
 TVRi   ora 03:15

 

 

Regia: Corneliu Porumboiu

Distribuţie: Mircea Andreescu, Teodor Corban, Ion Sapdaru, Mirela Cioabă, Luminița Gheorghiu, Cristina Ciofu, Lucian Iftime

Premieră 2006

Comedie/Dramă. Întreaga țară a privit în direct la televizor cum mulțimi furioase l-au determinat pe dictatorul Nicolar Ceaușescu să părăsească Bucureștiul într-un elicopter. Într-un orășel liniștit la est de capitală, la 16 ani de la această dată istorică, Virgil Jderescu (Teodor Corban), patronul unui post TV local are doi invitați pentru a-și împărtăși amintirile gloriei lor de revoluționari. Unul este Emanoil Pișcoci (Mircea Andreescu), un bătrân pensionar care joca uneori rolul lui Moș Crăciun, iar celălalt Tiberiu Mănescu (Ion Sapdaru), un profesor de istorie care tocmai și-a plătit datoriile pe băutură cu întreg salariul. Alături de Pișcoci și de Mănescu, el vrea să răspundă la o întrebare: „A fost sau n-a fost revoluție în orașul lor?”.

Filmul regizat de Corneliu Porumboiu a fost multiplu premiat la Galele Gopo și recompensat cu Caméra d'Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ediția din 2006.

 

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

#TVRfilm