loader
Foto

Filme regizate de Henri Colpi la TVR 2

 TVR2 

Ați putut urmări producțiile ″Steaua fără nume″, de la ora 13.00, și ″Codin″, de la ora 20.00, la TVR 2, duminică, 14 iulie.

 

Actori precum Marina Vlady, Cristea Avram, Claude Rich și Grigore Vasiliu-Birlic au jucat în filmul lui Henri Colpi, ″Steaua fără nume″, o producție Franţa - România din 1966.

Dramă, adaptare a piesei de teatru de Mihail Sebastian, va fi difuzată duminică, 14 iulie, de la ora 13.00.

(w882) steaua far

În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei e nevoită să coboare din tren Mona, o tânără găsită fără bilet. Un tânăr profesor o găzduieşte o noapte în locuinţa lui, timp în care între cei doi se înfiripă o idilă. După plecarea fetei, totul revine la normal, iar pe cer rămâne o constelaţie ce-i poartă numele.

(w882) Codin

Drama ″Codin″, ecranizare a romanului omonim de Panait Istrati din 1963, poate fi urmărită în seara zilei de duminică, 14 iulie, de la ora 20.00.

Din distribuție fac parte: Alexandru Virgil Platon, Răzvan Petrescu și Françoise Brion.

Filmul a obținut Premiul pentru cel mai bun scenariu (semnat de Yves Jamiaque şi Dumitru Carabăţ) la Festivalul de Film de la Cannes 1963.

Venit în 1900 cu mama sa în Comorofca, mahala rău-famată a Brăilei, micul Adrian Zografi îl cunoaşte pe Codin, o matahală care a înspăimântat întreg cartierul după ce a făcut puşcărie pentru omucidere, dar căruia epidemia de holeră îi va revela forţa morală. Prin ochii bătăuşului, copilul descoperă nedreptăţile sociale şi economice din perspectiva unui adult, într-o lume pestriţă şi înclinată către violenţă.

***

Bucurați-vă de ″Duminica Filmului Românesc″ la TVR 2!

 

#TVRfilm