loader
Foto

Apreciatele filme de animație „Strada Speranței” și „Miriam”, la TVR Cultural

În 25 martie, TVR Cultural difuzează, pentru tinerii telespectatori, două filme de animație românești: „Strada Speranței” (2016) și „Miriam” (2021), ambele legate de numele lui Radu Nicolae, cunoscut pentru rolul său din serialul de aventuri pentru copii „Racheta Albă”, produs în anii '80 la Televiziunea Română.

 

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 09.00, TVR Cultural difuzează „Strada Speranței” („Mercy Street”), primul lungmetraj de animație 3D realizat în România.

Filmul de animație este regizat de frații Ștefan și Alexandru Buzea și a fost produs de Radu Nicolae în 2016.

Voci: Cristi Iacob, Marius Stănescu, Şerban Duţă, Ionuţ Grama

„Strada Speranței” („Mercy Street”) spune povestea unui băiat de zece ani, pe nume Lorenz, care descoperă un pasaj ascuns spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră. El trebuie să salveze muzica l lumii, pentru a salva viața pe Pământ.

Lorenz este însoțit, în această misiune, de trei prieteni muzicieni, de părintele Abbey, mentorul său, și de cele două pisici persane ale sale. În lumea Havala, Lorenz trebuie să-i dejoace planul genului malefic Marcus Prophet, care vrea să devină nemuritor, furând muzica lumii, pentru a o transforma în energie.  Lorenz şi prietenii lui primesc un ajutor neașteptat din partea unei fetițe pe nume Hava, singura supravieţuitoare a lumii subterane.

Urmăriți trailerul „Mercy Street” mai jos:

De la ora 10.15, TVR Cultural difuzează scurmetrajul de animație „Miriam” (2021), regizat de Radu Nicolae, în anul 2021.

„Miriam” a obținut nouă premii la festivaluri de film animat din Washington, Dubai, Phoenix, Viena, Berlin, Calcutta, Londra, Smirna, Dallas și a fost nominalizat la alte 19 competiții de profil.

„Miriam” demontează mitul că toate fetele își doresc să devină prințese. Miriam are 12 ani și își dorește să joace fotbal, în timp ce mama ei și-ar dori ca fiica să se îmbrace în fuste și să se poarte cu eleganță.

(w882) Miriam

Sursă: Captură video trailer „Miriam” / Damah International Film Festival

Voci: mama - Anca Bartoș, Miriam - Olga Bela.

Echipa: Radu Nicolae - regizor și scenarist, Anca Nicolae - producătoare, Dorin Stelescu - producător executiv, Alex Tamba - art concept, Ionuț Grigore - soundtrack, Claudiu Iulian Doanță, Cosmin Andrei, Diana Andrei, animație - Ștefan și Alex Buzea, director de animație - Alin Sfetcu.

(w882) Miriam

Sursă: Captură video trailer „Miriam” / Damah International Film Festival

(w882) Miriam

Sursă: Captură video trailer „Miriam” / Damah International Film Festival