loader
Foto

Documentarul „Secretele istoriei - Agatha Christie, regina romanului poliţist”, în 5 august, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

În 5 august, TVR Cultural a difuzat un documentar despre viața incredibilă a Agathei Christie, „regina crimei”, ale cărei cărți polițiste sunt printre cele mai vândute în toată lumea. Documentarul „Agatha Christie, regina romanului poliţist” a fost transmis începând cu ora 20.00.

 

Hercule Poirot şi Miss Marple, eroii cărților polițiste ale Agathei Christie, sunt celebri în toată lumea. Cu toate acestea, autoarea lor încă este învăluită într-o aură de mister, pe care Stéphane Bern va încerca să o descifreze.

Născută în 1890, în sudul Angliei, într-o familie burgheză, micuța Agatha a fost precoce și neînfricată. În 1914, s-a căsătorit cu Archibald Christie, un aviator nestatornic, cu care a avut o fiică.

Rănită de infidelitățile soțului, Agatha Christie și-a pus la cale dispariția, în 1926. Timp de o săptămână, tânăra romancieră nu a fost de găsit.

După ce a divorțat, Agatha Christie a început să călătorească în țări precum Turcia, Irak sau Africa de Sud. Averea ei, estimată în prezent la peste 700 de milioane de euro, i-a permis să-și satisfacă pasiunea pentru călătorii, până la moartea ei, în anul 1976.

Secrets d’histoire – Agatha Christie, l’étrange reine du crime”, a fost realizat în Franţa, în anul 2017, de Jean-Louis Remilleux și este prezentat de Stéphane Bern. Aici, puteți urmări un trailer al documentarului.

CITIȚI ȘI: DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI - MOZART, LIBERTATEA SAU MOARTEA!”, ÎN 29 IULIE, LA TVR CULTURAL

DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI – GEORGE SAND", ÎN 22 IULIE, LA TVR CULTURAL

 

 

 

 

 

#TVRfilm