loader
Foto

Documentarul „Lumea e bine făcută”, în 28 aprilie, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

O săptămână de manifestări culturale ale colectivului revistei de avangardă „Infinitezimal” din 2017 au fost transformate într-un documentar, trei ani mai târziu. Producția „Lumea e bine făcută”, regizată de Tudor Chirilă, a fost difuzată la TVR Cultural vineri, 28 aprilie, ora 22.o0.

 

În 2017, la „Kube Musette” de pe Calea Victoriei, în București, a fost lansat cel de-al 11-lea număr al revistei de cultură de avangardă „Infinitezimal”, prilej cu care colectivul, grupat în jurul liderului Sebastian Vlad Popa, a organizat o săptămână de manifestări culturale multimedia.

Numărul, intitulat „Lumea e bine făcută”, a devenit și tema seriei de evenimente.

Cei care s-au implicat în proiect au fost: Sebastian Vlad Popa, Gavril Țărmure, Ioana Crăciunescu, Ioan Bogdan Lefter, tineri muzicieni în curs de afirmare din țările vecine, redactorii „Infinitezimal” și mai mulți artiști plastici. Actrița și poeta Ioana Crăciunescu a recitat versuri, în timp ce muzicienii cântau.

(w882) Lumea e bi

Pe toți cei prezenți, organizatorii i-au întrebat „Lumea e într-adevăr bine făcută?”, adunând răspunsurile lor diverse.

Concepția regizorală este aceea de cinéma-vérité cu toate valențele sale, dar care creează prin filmare și montaj un univers suprarealist propriu artei de avangardă, planurile temporale intersectându-se în permanență. Videoclipurile experimentale abundă, montate exclusive pe muzica înregistrată în zilele acțiunii, potrivit realizatorilor.

(w882) Lumea e bi

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Producătorii documentarului sunt Alexandru Munteanu și Tudor Chirilă.

 

 

#TVRfilm