loader
Foto

Captivantele serii documentare „Unora le place arta” și „Unora le place opera”, din 23 septembrie, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

TVR Cultural le aduce telespectatorilor, din 23 septembrie, documentarele „Unora le place opera” și „Unora le place arta”, realizate de renumitul bariton Ramon Gener.

 

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 20.02, telespectatorii vor putea urmări „Unora le place opera” („This Is Opera”, Spania-Germania, 2015), serie documentară în 30 de episoade, care își propune să prezinte în mod neconvențional cele mai cunoscute opere ale lumii, pentru a se adresa și celor mai puțin familiarizați cu acest gen muzical.

Gazda, Ramon Gener, le explică telespectatorilor originea fiecărei opere prezentate, contextul istoric și cultural în care a fost scrisă, precum și cum o afectează trendurile moderne.

(w882) Ramon Gene

În primul episod, difuzat în 23 septembrie, publicul poate afla povestea lui „Carmen”, cea mai populară operă franceză din toate timpurile, compusă de Georges Bizet.

„Carmen” este o poveste despre dragoste, pasiune și moarte, care îi va purta pe telespectatori prin Sevilla și Paris, invitându-i să retrăiască premiera din 1875 de la Opéra Comique şi scandalul pe care l-a iscat la acea vreme.

(w882) Carmen

De la ora 20.45, telespectatorii vor putea urmări seria documentară „Unora le place arta” (This Is Art, Spania, 2018-2019), care conține 24 episoade. Seria, care poartă tot semnătura lui Ramon Gener, invită privitorii într-o călătorie a emoțiilor.

Prin frumusețea formelor, explorăm natura umană. Artiștii se folosesc de artă pentru a-și exprima emoțiile. Noi ne vom folosi emoțiile pentru a explica diferite aspecte din istoria artei. Prin intermediul poveștilor, vorbim despre dorință, extaz, dragoste, inspirație, singurătate, nebunie, credință, teamă, tristețe, gelozie, speranță și vanitate. În fiecare episod, discutăm despre aceste teme analizând picturi, sculpturi, arii muzicale, elemente arhitectonice și opere literare”, arată realizatorii.

Primul episod al seriei este despre extaz.

(w882) This is ar

Sursă: brutalmedia.tv

 

 

 

 

 

#TVRfilm