loader
Foto

Seria documentară „Cine este România?”: Brâncuși, „părintele sculpturii moderne”, în 19 februarie, la TVR Cultural | VIDEO

 TVR Cultural 

Luni, 19 februarie, la orele 14.20, 17.50 și 23.25, TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să îl descopere pe marele sculptor Constantin Brâncuși, prin ochii britanicilor, în seria „Who Is Romania”, realizată de dr. Tessa Dunlop.

 

Constantin Brâncuşi a transformat frământările vieţii în artă. Sărac, a parcurs Europa pe jos pentru a-şi dovedi de ce este în stare; cât de răsplătit a fost pentru îndrăzneala sa.  Născut la Hobiţa, un mic sat românesc de lângă Târgu-Jiu, părintele sculpturii moderne trăieşte astăzi în muzeele din America, Marea Britanie, Franţa şi România, arată Tessa Dunlop, în documentarul despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, realizat în anul 2020.

Proiectul „Who is Romania” este o inițiativă a ICR Londra și are ca scop promovarea imaginii României în Regatul Unit. În aceeași serie, au fost realizate și portretele altor mari personalități istorice și culturale, precum Ștefan cel Mare, Regina Maria a României, George Enescu, Nicolae Grigorescu și Mihail Sebastian.

Tessa Dunlop este doctor în istorie, scriitoare şi prezentatoare a diverse programe de istorie pentru BBC, Discovery Channel Europe, Channel 4, UKTV History și History Channel.

TVR Cultural le-a oferit telespectatorilor și alte documentare dedicate vieții și operelor lui Constantin Brâncuși, despre care puteți citi mai jos:

CAMPANIA „BRÂNCUȘI, SCULPTORUL LUMINII”, LA TVR CULTURAL

SĂPTĂMÂNA BRÂNCUȘI, LA TVR CULTURAL: VINERI, „COLOANA INFINITULUI, TESTAMENTUL LUI BRÂNCUȘI” | VIDEO

 

#TVRfilm