loader
Foto

Pe urmele lui Alexandru Macedon, într-un nou episod al seriei documentare „Secretele istoriei”, în 19 august, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

Sâmbătă, 19 august, de la ora 20.00, TVR Cultural a difuzat documentarul „Secretele istoriei - Alexandru Macedon: visuri și cuceriri” (2016), realizat de Jean-Louis Remilleux și prezentat de Stéphane Bern.

 

„Secrets d’histoire” și Stéphane Bern merg pe urmele unuia dintre cei mai mari conducători ai Antichității: Alexandru Macedon. Elev al lui Aristotel, fiul lui Filip al II-lea al Macedoniei a devenit rege la numai 20 de ani. A eliberat orașele grecești de sub influența Turciei, s-a proclamat faraon și cucerit teritorii vaste, de la Nil la Babilon, de la Macedonia până la poalele Munților Himalaya.

În mai puțin de un deceniu, a îngenuncheat Imperiul Persan. A murit ca un erou, la 33 de ani, fără să fi suferit niciodată o înfrângere.

Și în povestea lui Alexandru cel Mare, legendele și adevărul istoric se întrepătrund. Ce fel de om se ascundea în spatele remarcabilului strateg? Cum a reușit să întemeieze unul dintre cele mai mari imperii ale tuturor timpurilor? Cum se explică prăbușirea atât de abruptă a imperiului său?

Echipa „Secrets d’histoire” merge pe urmele lui Alexandru Macedon, din Grecia spre miticele orașe persane Babilon și Persepolis și Egipt.

(w882) Alexandru

Sursă imagini: Captură video trailer YouTube Secrets d’Histoire

(w882) Alexandru

CITIȚI ȘI: DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI - GATSBY ŞI MAGNIFICII”, ÎN 12 AUGUST, LA TVR CULTURAL

DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI - AGATHA CHRISTIE, REGINA ROMANULUI POLIŢIST”, ÎN 5 AUGUST, LA TVR CULTURAL

DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI - MOZART, LIBERTATEA SAU MOARTEA!”, ÎN 29 IULIE, LA TVR CULTURAL

DOCUMENTARUL „SECRETELE ISTORIEI – GEORGE SAND", ÎN 22 IULIE, LA TVR CULTURAL

 

#TVRfilm