loader
Foto

Filmul „Mihai Viteazul - Prințul intrat în legenda Europei”, în 9 august, la TVR Cultural

 TVR Cultural 

TVR Cultural a difuzat miercuri, 9 august, de la ora 22.00, documentarul „Mihai Viteazul - Prințul intrat în legenda Europei”, în regia Mihaelei Mihai (2022).

 

În rolurile principale, telespectatorii i-au putu urmări Denis Ştefan, Maia Morgenstern, Mihaela Mihai și Nicodim Ungureanu. Documentarul este narat de Mihai Dinvale. Trailer-ul documentarul îl puteți viziona aici.

(w882) Documentar

Denis Ștefan și Aurelian Man. Sursă foto: Captură video trailer „Mihai Viteazul” YouTube

Filmul și-a propus să reconstituie viaţa lui Mihai Viteazul, „unul dintre cei mai strălucitori voievozi ai românilor, care, în numai şapte ani de domnie, a reuşit - cu o îndrăzneală şi cu strategii politice uimitoare - mai multe decât oricare alt voievod român până atunci. A fost un vizionar”, realizând prima unire a Principatelor, în anul 1600.

(w882) Documentar

Denis Ștefan și Mihaela Mihai. Sursă foto: Captură video trailer „Mihai Viteazul” YouTube

Mihai (Denis Ștefan) se ridică peste regulile marilor puteri pentru a uni românii. O alegere grea. Aflată între dorința și rugăciunile mamei, Tudora (Maia Morgenstern), care se călugărește pentru a se ruga pentru victoriile sale, lupta de încurajare a prietenului, confidentului și tovarășului sau, Căpitanul Maldăr (Aurelian Man) și zbuciumul sălbatic al imaginii dedicatei lui soții, Stanca (Mihaela Mihai), rămasă singură, care îl urmărește inconștient, până la final.

Un fiu care a dus povara unui destin născut din iubire, dar tragic. Și frumos în același timp”, potrivit sinopsisului, publicat pe site-ul cinemagia.ro.

(w882) Documentar

Denis Ștefan și Maia Morgenstern. Sursă foto: Captură video trailer „Mihai Viteazul” YouTube

Documentarul prezintă și documente în premieră şi declaraţii ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, teologul care a descoperit un manuscris rar despre Mihai Viteazul şi obiecte aparţinând domnitorului.

(w882) Documentar

Preotul Vasile Oltean. Sursă foto: Captură video trailer „Mihai Viteazul” YouTube

 

#TVRfilm