loader
Foto

Petrecerea continuă: „Gala de musical”, la TVR 2

 TVR2 

De ziua lor, TVR 2 i-a invitat pe cei mai mici telespectatori la desene animate, o delicioasă comedie despre un cu multă inişiativă, dar şi un nou spectacol al Operei Comice pentru Copii, „Gala de musical”.

 

„Cuibul Dragonilor: Începutul erei războinicilor” (DRAGON NEST: WARRIORS' DAWN – SUA, China, 2015), în regia lui Yuefeng Song, s-a văzut joi, de la ora 10.30. Vocile aparţin actorilor Alexandra Radu, Catinca Maria Nistor, Tamara Roman şi Gabriela Bobeş.

Pe continentul Altera, răul pândește din umbră, iar oamenii și elfii sunt nevoiți să se alieze pentru a învinge Dragonul Negru, care se trezește după o lungă perioadă de inactivitate. Un tânăr războinic şi prietenii lui trebuie să distrugă giuvaerul care-l hrăneşte pe dragon cu putere şi care ar putea oferi unui alt posesor o forţă magică imbatabilă.

Comedia family „Un Cupidon cu blană” (GABE, THE CUPID DOG – SUA, 2012), în regia lui Michael Feifer, cu: Brian Krausse, Boti Bliss, Barbara Niven în distribuţie, a fost difuzată de la ora 16.00. Viaţa fericită a căţelului Gabe este întoarsă pe dos când tânărul lui stăpân, Eric, se desparte de iubita lui şi decide să se mute în Anglia. Ca să rămână acasă la el şi să-şi vadă stăpânul şi prietenul fericit, Gabe se transformă într-un adevărat Cupidon, încercând să provoace o poveste de iubire între Eric şi drăguţa lor vecină, Sara.

Petrecerea continuă şi sâmbătă, 3 iunie, când, de la ora 8.00, micii telespectatori sunt invitaţi la un nou spectacol al Operei Comice pentru Copii, „Gala de musical”. Regizoarea Antoaneta Cojocaru a creat de această dată un mozaic din trei montări: musicalurile „Micuța Dorothy” și „Gulliver”, de Marius Țeicu, și opera lui Laurențiu Profeta, transformată în musical, „Peter Pan”. Urmărim astfel periplul unui prezentator-povestitor care, îndrumat de câţiva pitici simpatici, răsfoiește o carte de povești, se întâlnește cu personajele din cele trei spectacole, ba chiar, uneori, se transformă el însuși în pitic. „Gala de musical” este un spectacol emoționat, dar plin de energie, care demonstrează puterea incredibilă pe care o au oamenii de a se adapta oricărei oricărei situații. Scenografia este semnată de Francesca Cioancă şi Vladimir Turturica, iar coregrafia le aparţine Theodorei Marin şi Andreei Soare. Muzică: Marius Țeicu („Micuța Dorothy”, „Gulliver”), Laurențiu Profeta („Peter Pan”). În rolul povestitorului: Daniel Pascariu.

 

#TVRfilm