loader
Foto

Al Pacino și Christopher Plummer în "Danny Collins", sâmbătă la TVR1

 TVR1 

În premieră la TVR 1, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 21.00, v-am propus filmul american "Danny Collins", scenariul și regia Dan Fogelman. | VIDEO

 

Filmul i-a adunat în distribuție pe actorii Al Pacino, Annette Bening, Christopher Plummer, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Katarina Cas.

(w882)

Ajuns la bătrâneţe, Danny Collins, un cântăreţ de rock care cunoscuse faima în anii '70, încă nu vrea să renunțe la plăcerile periculoase ale vieții de star. Când impresarul său descoperă că John Lennon îi trimisese lui Collins, cu 40 de ani în urmă, o scrisoare în care îi dădea sfaturi de viaţă, eroul decide să își reevalueze deciziile și alegerile în viață şi să se apropie de familie.

Fogelman s-a inspirat dintr-o poveste reală. Cântărețul de muzică folk Steve Tilston a descoperit în 2005 că John Lennon îi trimisese în 1971 o scrisoare în care îl încuraja să își continue cariera muzicală, scrie variety.com.

(w882) Danny Coll

Aceeași publicație relatează experiența lui Bobby Cannavale de a fi fost ales în distribuția filmului: Tocmai terminasem de lucrat cu Al Pacino și m-a sunat să-mi spună "Fac un film și aș vrea să joci rolul fiului meu". Cum răspunzi la așa ceva? Spui Da! E ceea ce visai când te plimbai pe străzi și aveai fantezii. Am avut câteva fantezii la început de carieră, care îl implicau pe Al Pacino. Acum e ciudat să mă gândesc că suntem prieteni. Încă mă emoționez când îmi scrie câte un mesaj.

(w882)

Al Pacino (câștigător al premiilor Oscar - pentru rolul din Parfum de femeie -, Emmy - pentru rolurile din Îngeri în America și Doctorul Moarte - și BAFTA - pentru interpretările din filmele Nașul II și După-amiază de câine) a fost nominalizat la Golden Globe pentru rolul său din acest film. A fost însă distins cu acest trofeu pentru rolurile din Doctorul Moarte, Îngeri în America, Parfum de femeie și Serpico.

(w882) Danny Coll

Credit foto: Hopper Stone, SMPSP - © Danny Collins Productions, LLC via imdb.com

Surse: program TVR1, variety.com, imdb.com

***

Mai multe informații despre programul filmelor de la TVR aflați aici.

 

#TVRfilm