loader
Foto

Descoperiți farmecul regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur la TVR 2

 TVR2 

Între 18 și 22 martie, TVR 2 vă invită să descoperiți de ce este specială Delta Ronului, cum se preschimbă gheața în operă de artă în Pays des Écrins, de ce este considerat Uzès orașul minunilor, ce comori se ascund în Luberon și cum puteți vedea Marsilia într-o lumină nouă.  

 

Seria de reportaje ”Chroniques mediterranéennes” (Franţa, 2015), redifuzată la TVR 2 de luni până vineri, de la ora 11:30, vă face cunoscut patrimoniul unic al zonei arcului mediteraneean.

Luni, 18 martie

Camargue – Delta Ronului

(w882)

Carine Aigon, gazda seriei de documentare, ne conduce în zona Camargue, regiunea mlăştioasă din sudul Franţei formată prin despărţirea fluviului Ron în mai multe braţe. Este una dintre cele mai bine protejate delte din întreaga lume.

Realizator: Philippe Carrese

Marți, 19 martie

Pays des Écrins – regina zăpezii

(w882)

Regiunea Pays des Écrins din Alpii francezi se bucură de 300 de zile însorite pe an, de zăpadă aproape permanent, de gheaţa care creează adevărate opere de artă şi de apa din munte ce e transformată în bere.

Realizator: Jean-Christophe Victor

Miercuri, 20 martie

Uzes – oraşul minunilor

(w882)

Carine Aigon ne dezvăluie secretele frumosului oraş Uzes din departamentul Gard, un oraş al artelor şi al istoriei, cu mii de culori şi savori.

Realizator: David Bouttin

Joi, 21 martie

Luberon – o zonă ca-n filme

(w882)

În partea de sud a regiunii Luberon se află o colecţie de sate în care natura a pus tot ce avea mai frumos. Vom vizita două dintre ele: Lourmarin şi Cucuron.

Realizator: Nicolas Mastras

Vineri, 22 martie

Marsilia vizitată altfel

(w882)

Carine Aigon ne prezintă Marsilia, al doilea cel mai mare oraș francez și totodată cel mai mare port de la Mediterana, amintindu-ne de perioada fondării sale ca o cetate grecească, colonie a orașului Phoceea (Phocaea), când așezarea se numea Massalia.

Realizator: David Bouttin

***

foto: wikipedia.org, France 3 Côte d'Azur

 

#TVRfilm