loader
Foto

SF-ul australian „Copilul din Osiris", în premieră la TVR1 | VIDEO

  TVR.RO  

Putem evada în viitor? Ficțiunea spune că da, pe noi planete unde însă nu vom scăpa de problemele eterne și de lupta dintre bine și rău. Prima zi a săptămânii am încheiat-o cu filmul „Copilul din Osiris" (The Osiris Child – Australia, 2017). Luni, 8 mai, la TVR1 și pe TVR+, de la ora 22.00.

 

În acest film de aventuri SF, într-o lume a viitorului, în care oamenii au colonizat planete dincolo de sistemul nostru solar, locotenentul Kane Sommerville supraveghează oraşul Osiris, singura aşezare locuită de pe o planetă izolată. Când un virus scăpat de sub control ameninţă să nimicească orice formă de viaţă din colonie, Kane părăseşte baza militară şi începe să-şi caute disperat fetiţa de 11 ani, cu ajutorul unui deţinut evadat. De salvarea ei ar putea depinde supravieţuirea planetei şi a tuturor celor care o populează. În cursa care trebuie să pună capăt pericolului general, eroii descoperă că au de înfruntat și demonii lor interiori.

Regizorul Shane Abbess i-a ales pe actorii Daniel MacPherson, Teagan Croft, Kellan Lutz și Isabel Lucas pentru rolurile de prim-plan.

(w882) Osiris

Model și actor american, Kellan Lutz este cunoscut pentru seria Twilight: a dat lovitura în 2008 în rolul vampirului Emmett Cullen din Twilight și succesul l-a urmat în sequel-urile The Twilight Saga: New Moon, The Twilight Saga: Eclipse, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2.

(w882) Osiris

Daniel MacPherson a jucat în 2022 în filmul scris și regizat de Russell Crowe Poker Face.

Shane Abbess se află la al treilea lungmetraj - Copilul din Osiris este cel mai nou, produs în 2017. Abbess are o bogată experiență în regizarea de scurtmetraje, videoclipuri muzicale și reclame. Regizorul, care este și coscenarist pentru toate lungmetrajele lui, a anunțat că The Osiris Child este primul film dintr-o serie pe care își dorește să o realizeze.

(w500) Osiris

În interviuri preluate pe imdb.com, Shane Abbess susține: Noi facem amintiri, nu filme. Filmăm personaje reale, nu actori într-un scenariu. (...) Trăiți fiecare clipă a călătoriei, pentru că destinația nu e pentru voi, ci e pentru ceilalți.

***

Surse: program TVR,  imdb.com

Credite foto: imdb.com - Storm V.E.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

 

#TVRfilm