loader
Foto

Charles în prim plan. TVR 1 a difuzat două documentare în premieră despre noul monarh | VIDEO

 TVR1 

Joi, în seara dedicată documentarelor, am urmărit două producţii britanice din anul 2020: unul despre relaţia dintre regina Elisabeta a II-a şi primul ei născut, actualul rege Charles al III-lea, iar al doilea, despre îndelungata legătură dintre Charles şi Camilla. La TVR 1, 4 mai, de la 22.00 şi 23.00.

 

În avanpremiera evenimentului încoronării din 6 mai, TVR 1 a programat două filme documentare în premieră, care au conturat personalitatea noului Rege al Regatului Unit al Marii Britanii – Charles al lII-lea.

Astfel, joi, 4 mai, de la ora 22.00, prin vocea naratorului Stephen Greif, în documentarul „Elisabeta a II-a şi Charles: mamă şi fiu” (THE QUEEN AND CHARLES: MOTHER AND SON, Regatul Unit, 2020), realizatori: Laura Stevens, Mark Dolan, Clare Hodgkinson, s-a reconstituit relaţia dintre regina Elisabeta a II-a şi primul ei născut, actualul rege Charles al III-lea; cum au fost depăşite crizele iscate de destrămarea căsătoriei lui cu Diana, precum şi ce a învăţat şi preluat Charles de la mama sa în cadrul pregătirii sale ca viitor monarh.

(w882)

Regina a avut o relatie cu totul specială cu cel mai mare dintre cei patru copii ai săi. Mamă şi fiu, regină şi moştenitor sunt cele două perspective în care poate fi privită această legătură...

Charles a crescut ştiind, încă încă de la o vârstă fragedă, că va veni o zi când el va deveni rege. Era ceva ce îi era destinat şi, prin urmare, a fost crescut în acest spirit. Iar urcarea pe tron a fost pregătită de-a lungul întregii sale vieţi. Întotdeauna, însă, a fost umbrită de o tristeţe uriaşă, pentru că urcarea sa pe tron însemna că mama lui nu mai e...

Cum a reuşit să-l formeze Regina pe omul care va deveni Rege şi, după o lungă perioadă de timp de domnie a mamei sale, ce rol şi-a stabilit Charles pentru perioada sa de domnie? Sunt lucruri pe care le vom afla, dar, cu siguranţă, Charles va fi cel mai pregătit monarh pe care Marea Britanie l-a avut vreodată. Şi, de asemenea, o extraordinară forţă a binelui, şi nu doar pentru ţara sa, ci pentru întrega lume! Mai multe am descoperit în documentarul „Elisabeta a II-a şi Charles: mamă şi fiu”, difuzat de TVR 1 joi, de la ora 22.00.

(w882)

Iar de la ora 23.00, am continuat la TVR 1 cu al doilea documentar în premieră, „Charles şi Camilla: calea spre încoronare” (CHARLES AND CAMILLA: KING AND QUEEN IN WAITING, Regatul Unit, 2020), realizatori: Sam Budd, Toby Roebuck, Nikki Seare, narator Glynis Barber. Filmul este o reconstituire a îndelungatei legături dintre Charles şi Camilla; cum s-au cunoscut şi începutul tumultuos al relaţiei lor, de la scandalurile provocate iniţial şi până în prezent, când Camilla a reuşit să cucerească inimile britanicilor.

(w882)

Ce ne putem aştepta de la domnia lui Charles, o acceptă britanicii pe Camilla drept regină? Am aflta mai multe din documentarul difuzat de TVR 1 joi, 4 mai, de la ora 23.00.

 

 

#TVRfilm